מרכז משמעות
"הו שלום לך," ענה לי קול צוהל שלא שמעתי כמוהו ברב שיחותנו האחרונות. את יודעת, קיבלתי עוגות וגם חיילת נחמדה מאד בשם גלית ועוד חברה במדים הביאו לי תעודה ״פרח לניצול״. גם ורד קיבלתי עם התעודה.כך לאה הייתה היום לאחר הזום בשיחה השבועית עם ניצול השואה יהושע אבנר. את יודעת שבליל הסדר במלחמה לא היה לנו מה לאכול אמר. כלום. עכשיו יש ברוך השם אוכל ולא חסר דבר. תודה רבה שאת מתקשרת ואני שמח מאד מה שלאה גנור עושה בשבילנו. אני והבן (הנכה) שגר איתי היינו יחד בליל הסדר. גם המטפלת באה ועוזרת לי. ואני אומרת לאה, שמחה שיוצאת מהלב, נכנסת ללב. חזקי ואמצי בפועלך החשוב.

מרכז משמעו"ת פועל החל משנת 1994 בקרית מוצקין כמרכז חינוך עירוני, בשיתוף משרד החינוך. בפעילויות המרכז העוסקות בתכני מורשת, שואה, מסורת, ערכים ותקומה, מושם דגש רב על תוכניות חינוכיות בין-תחומיות המאגדות תחומי תוכן ערכיים מגוונים הנוגעים להווייתנו כישראלים ויהודים במדינת ישראל והנחלת זיכרון השואה והגבורה בקרב הדור הצעיר בארץ וברחבי העולם. לפעילויות המרכז מגיעות קבוצות מגוונות כגון: תלמידים, משלחות מחו"ל, מורים/ות, חיילים/ות, שוטרים/ות, ניצולי שואה וקהילה.
בשנה"ל תש"ס הוענק פרס "איש החינוך" מטעם "יד ושם" למנהלת המרכז, דר' לאה גנור.
פעילויות המרכז כוללות ימי עיון, סדנאות ומפגשים עם ניצולי שואה. כל הפעילויות מועברות בדרך חוויתית ומגוונת בתערוכות מתחלפות ובעזרת אמצעים אור-קוליים
צוות המרכז מורכב מעובדים/ות מקצועיים ומסורים ומתנדבים/ות.

מיכאל כתושב קריית חיים שייך לשטח השיפוט של ערית חיפה. מירה בתו בקשה מעט עזרה במשלוחי תרופות וכד׳ עבורו. היא גם בגיל השלישי שנאסר עלינו לצאת מהבית. לא קניות, לא להיפגש וכד׳. המטפל הסיעודי שהחל לעבוד אצלו הוא בארץ רק חודש ימים. כן מיכאל קיבל רק לאחרונה אישור למטפל סיעודי שחיכו שיגיע לישראל. המטפל החדש לא דובר עברית, לא יכול לצאת בגלל הקורונה, ולא מתמצא באיזור. כל מה שמחלקת הרווחה בעירית חיפה הבטיחה לעזור לקשישי העיר, היא ממש לא עשתה. אמרה שאם יש מטפל שהוא יעדה הכל בשבילו. ממש הרגשת תסכול ועצב. מירה ומיכאל אביה כל כך הופתעו מהמחווה המרגשת שאת לאה דאגת בשניה לפני שהדלת נסגרה לתת למיכאל את ההרגשה, שגם הוא בגילו המופלג, נחשב אדם בשר ודם. קרן אור קטנה מאד, יכולה להאיר חושך אפל מאד.