גיבורת היום שלנו היא, ד"ר לֶנָה קִיכְלֶר-זילברמן (1987-1910).
מורה, מחנכת, מומחית לפסיכולוגיה וחינוך, שאספה יותר מ-100 ילדים שורדי שואה בתום מלחמת העולם השנייה.
ד"ר קיכלר הייתה להם לאם חלופית, טיפלה בהם, שיקמה אותם ועלתה איתם לישראל.
לנה נולדה בעיירה וייליצ'קה שליד קרקוב בפולין. היא למדה בגימנסיה העברית בקרקוב והמשיכה ללימודי פסיכולוגיה ופדגוגיה באוניברסיטה היגלונית בעיר וסיימה לימודי פילוסופיה. לפני מלחמת העולם השנייה הייתה מורה בבית ספר יהודי בביילסקו ולימדה בסמינר למורים.
במהלך השואה הצליחה לנה להשיג תעודות מזוייפות של פולניה, וכך ניצלה. בקיץ 1945, לאחר תום המלחמה, היא הגיעה לקרקוב כדי לברר על גורל משפחתה.
לנה מצאה בקרקוב עשרות ילדים יתומים בני 3 עד 15, כשהם במצב גופני ונפשי ירוד, לאחר ששרדו מחנות ריכוז, או לחמו לצד פרטיזנים או שהוחבאו במנזרים ומשפחות נוצריות.
לנה הקימה עבורם בית בעיירת הנופש זאקופנה שבדרום פולין ושם עסקה, בהשפעת משנתו של יאנוש קורצ'ק, בשיקומם של כ-100 ילדים שהיו באחריותה.
מאוחר יותר עברה עם ילדיה לצרפת, ומשם, בשנת 1949 עלתה עמם לישראל.
בשנת 1950 נישאה לנה למרדכי זילברמן. ולזוג נולדה בת.
קיכלר התגוררה בתל אביב ולימדה פסיכולוגיה בסמינר למורים וגננות. בשנת 1968 הובילה את הקמתה וניהולה של "התחנה הפסיכולוגית" בגבעתיים.
בשנת 1972 פרשה לגמלאות ובשנת 1987 קיבלה את תואר יקירת העיר גבעתיים, באוגוסט של אותה שנה נפטרה לנה, בתום מחלה ממושכת.
תהי נשמתה צרורה בצרור החיים – ת.נ.צ.ב.ה
בהגיעה לקרקוב, אף אחד לא חייב את ד"ר קיכלר לקחת תחת חסותה את עשרות הילדים. קורה לא פעם שאנו רואים בעיה, וחושבים שמישהו אחר יטפל בה. ד"ר קיכלר החליטה לעשות מעשה ולקחה תחת חסותה 100 ילדים – גבורת החיים במיטבה – השראה לכולנו!
ב-2.5.2019 אנחנו מזכירים שוב, שהשורדים והנספים הם הגיבורים האמיתיים – גיבורי החיים, אלו שהמשיכו קדימה אל מול הקשיים בדרך שמקדמת חיים, בין אם ברגעים הקטנים ובין בגדולים.
אנו נזכיר כי גבורה איננה רק סכין בין השיניים, כי אם היכולת היומיומית להמשיך קדימה.
במובן זה ד"ר קיכלר מהווה לנו השראה, קל לספר על טיפול ב-100 ילדים – הרבה יותר קשה לעשות…